Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

üstıcı gereç kucakermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda içli davranılmalıdır.

Yangın yahut müstacel boyut vakalarında binalardaki insanların kolay boşaltma edilmesi bâtınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yaylı menteşenin bir yangın esnasında yaptığı iş tıpı tıpına ikinci maddedeki esasa dayanır, şu demek oluyor ki kaçış sırasında celi kalan kapıyı kapatarak yürekeriye oksijen antreini engeller.”

Dayanak kattaki dükkânlarda ve benzeri yerlerde kullanıcı adetsı 50’nin altında ve en uzak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya denli olan kaçış uzaklığı 25 m’den aşkın değilse, çatı dışına tek çıkış yeterli akseptans edilir.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli unsur ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir bekçi da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha mürtefi bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın sırasında daha uzun süre dayanır ve elan azca tamir gerektirir.

Yangın Kapıları tercihe nazaran;  60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en anayasa kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve emekaretler kullanılır.

Bu işlemletmelerin prodüksiyonı yönetmeliğin uygulanması açısından mevcut yapı olarak kabul edilir ve elan esnek şartlara tabi olmuşlardır.

İçeriden itilerek dünyaarı namuslu rahat oluşturulan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapısının gösteren levhalar Türki “ÇIKIŞ”, İngilizce “EXIT” olarak ovalmaktadır.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar kârlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar içeride mahsur kalabilir.

Parlayıcı ve patlayıcı maddeler ile akaryakıtların imal edildiği, depolandığı, doldurma-bilgisizaltma ve satış işlemlerinin yapıldığı bölgeler faziletli mühlik yerler olarak bileğerlendirilir.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, hariça haklı açılan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak Yangın Merdiveni kapısı yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *